Tekstgrootte
Actief burgerschap is het kúnnen en willen participeren in de samenleving. Bij burgerschap gaat het om DOEN.
Een actieve burger, hoe jong ook, heeft de bereidheid en het vermogen deel uit te maken van een gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren.
De ontwikkelingen in de maatschappij vragen dat scholen actief burgerschap en sociale integratie bevorderen, niet als apart vak, maar als vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs. Veel elementen van actief burgerschap en sociale integratie maken al deel uit van andere vakken. U kunt daarbij denken aan vakken als godsdienst, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie. Als het gaat om waarden en normen, om gedrag, dan komt dat uiteraard ook aan de orde bij godsdienst en sociaal emotionele ontwikkeling. Maar vooral in de dagelijkse omgang tussen leerkrachten en leerlingen, en leerlingen onderling. En natuurlijk is er een relatie met de schoolregels die wij op onze school hanteren.
Goede doelen
We zamelen een aantal keren per jaar geld in voor goede doelen/projecten. Onze school heeft als christelijke school de verantwoordelijkheid op zich genomen goede doelen/projecten door middel van bijdragen van leerlingen te steunen. Het doel hiervan is ook dat leerkrachten, ouders en kinderen bewust iets doen voor kinderen in minder kansrijke situaties. De keuze van zo’n project gebeurt in overleg met het team. Via de nieuwsbrief wordt u regelmatig op de hoogte gehouden.